Eurodeputaţii români preocupaţi de situaţia din Moldova. Ce spune Norica Nicolai

Embed:

Coaliţia dintre un partid promoscovit şi două proeuropene trezeşte nedumerire la Bruxelles. O nelămurire este cum această alianţă îşi permite să încalce deliberat decizia Curţii Constituţionale, afirmă eurodeputatul Norica Nicolai, care este şi membru al comisiei parlamentare de asociere UE - Republica Moldova.

"Marea întrebare a fost de ce s-a luat această decizie imediat după ce termenul constituţional a expirat? În plan politic este foarte greu, de asemenea, de înţeles cum partide care se declarau pro-europene, contra Rusiei, au ales să facă coaliţie cu un partid, care vizibil a fost influenţat de zona rusă. Asta este o altă chestiune şi un fapt, pe care îl va aprecia electoratul", a menţionat Norica Nicolai.

În acelaşi context, eurodeputatul PSD, Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a declarat pentru Europa Liberă că nerespectarea deciziilor obligatorii ale Curții Constituționale înseamnă că orice idee de stat de drept este pusă sub semnul întrebării. 

Citeşte şi: Andi Cristea: Un scrutin anticipat este soluția ideală pentru Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu