EURESPAL, RETRAS DIN FARMACII. Substanţa activă din preparat poate cauza aritmie

Embed:

Eurespal, un preparat pentru tratarea tusei, destinat inclusiv copiilor, va fi retras din farmacii.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului, substanţa activă din sirop şi comprimate poate provoca aritmii cardiace. Decizia vine după ce preparatul a fost scos din vânzare în întreaga Europă.

"Aceste medicamente se retrag de către fiecare deţinător de la distribuitor, din farmacii, se plasează în carantină şi fiecare, conform procedurilor sale interne gestionează cazele, sau le distrug la Agenţia Medicamentului sau le returnează", a spus şeful secţiei farmacovigilenţă Agenţia Medicamentului, Lina Gudima.

Preparatul Eurospal este prezent pe piaţa din Europa încă din 1973.

"Este un antiinflamator, un preparat care se utilizează cel mai des în infecţiile de căi respiratorii. Deseori laringite, trancheite, bronşite obstructive uneori", a spus medicul pedriatru, Dorina Agachi.

Pentru procurarea medicamentului nu era nevoie de prescripția medicului. În Europa,producătorului i s-a cerut ca până la sfârşitul lunii februarie să introducă în prospect noi precizări privind reacţiile adverse. Printre acestea se numără modificarea tensiunii arteriale și dificultăți respiratorii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu