Eugen Sturza, nemulțumit de încercările lui Dodon de a bloca înzestrarea si modernizarea armatei

Embed:

Am spus în repetate rânduri public ca voi încerca să am o relație corecta instituțional cu Presedintia, dar ca voi interveni public atunci când vor exista interferente incorecte ale Președintelui Igor Dodon fata de activitatea Ministerului Apărării. Este părerea ministrului Apărării, Eugen Sturza, publicată pe o rețea de socializare.

"Am spus în repetate rânduri public ca voi încerca să am o relație corecta instituțional cu Presedintia, dar ca voi interveni public atunci când vor exista interferente incorecte ale Președintelui Igor Dodon fata de activitatea Ministerului Apărării.

Potrivit declarațiilor Președintelui din presa de azi, pe agenda Consiliului Suprem de Securitate ar figura un subiect legat de afirmațiile mele ca armata va reîncepe înzestrarea cu armament.

Regret ca domnul Președinte Dodon nu s-a informat înainte de a include acest subiect pe ordinea de zi, ar fi putut obține din prima sursa datele corecte, nu speculative, ar fi aflat ca o armata se dotează în primul rand cu armament, nu cu bandaje și ar fi aflat ca Armata Națională începe sa treacă prin transformări importante și modernizări.

Sau poate motivul lansării în public de către domnul Președinte a acestei teme în mod manipulator și includerea ei pe agenda CSS este tocmai acela de a bloca înzestrarea și modernizare armatei? Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova sa se întâmple ce s-a întâmplat în trecut în Ucraina, unde armata era ținută intenționat la un nivel precar de înzestrare. Și sper ca domnul Președinte nu va insista ca Republica Moldova sa aibă o armata slaba, una de forma.

Dacă subiectul va fi menținut pe agenda CSS, voi avea o poziție ferma, prin care voi susține înzestrarea și modernizarea Armatei Naționale, reformarea, profesionalizarea și eficientizarea ei", a spus ministrul Apărării, Eugen Sturza pe o rețea de socilizare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu