Eugen Doga, recital deosebit. Compozitorul va susţine concerte în raioanele Căușeni, Soroca și Hâncești

Embed:

Maestrul Eugen Doga continuă să-şi uimească fanii şi iubitorii de muzică clasică cu recitaluri deosebite. De această dată, concertele vor avea loc la cunoscutele obiective de patrimoniu restaurate în raioanele Căuşeni, Soroca şi Hânceşti.

Primul va avea loc joi lângă una dintre cele mai frumoase biserici din ţara noastră, cea a "Adormirii Maicii Domnului" din Căuşeni aflată acum în proces de restaurare.

"Venim să consemnăm acei 80 de ani de creaţie absolut extraordinară a masetrului Eugen Doga. Ne bucurăm că acest start care vine să inaugureze zilele europene ale patrimoniului se întâmplă cu muzica lui Doga", spus Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc. 

Şirul evenimentelor va continua vineri, cu un concert grandios la Cetatea Soroca, iar sâmbătă lumea este invitată la Conacul "Hanul lui Manuc Bei" din Hânceşti.

"Noi hânceştenii aşteptăm cu nerăbdare acest eveniment. Pentru prima dată dumneavoastră o să veniţi cu un concert la noi",a spus  preşedintele raionului Hânceşti, Ghenadie Buza. 

Toate concertele vor începe la ora 18:00, iar pe scenă va urca orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" dar şi solişti recunoscuţi precum Vitalie Advahov, Mariana Bulicanu, Iurie Sadovnic.

"Eu până când mai sunt, dar eu am de gând să vă chinui mult timp încă ca să facem de orice apariţie muzicală sărbătoare. Eu vreau să mulţumesc ministerului Culturii şi personal doamnei ministru Monica Babuc pentru susţinere. De la o vreme încoace mă simt compozitor, mă simt acasă", a spus compozitorul Eugen Doga.

Maestrul a mai spus că după aceste evenimente, în data de 4 octombrie va mai da un concert în satul de baștină, Mocra din raionul Râbnița. Potrivit şefa Misiunii USAID în Moldova, Karen Hilliard, cele trei concerte, care vor avea loc pe 21, 22 și 23 septembrie, marchează lansarea unei noi campanii de turism cultural "Fii oaspetele nostru."

Evenimentele sunt organizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu USAID şi Oficiul Viei şi Vinului din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu