Eugen Doga la 76 de ani: 1 martie e ziua în care mi-am pierdut mama, aprind lumânări şi meditez

Embed:

Compozitorul Eugen Doga îşi sărbătoreşte, astăzi, cea de-a 76 aniversare, departe de casă, la Moscova. Maestrul, care de mai mulţi ani este stabilit la Moscova, spune că se simte bine, deşi a trecut prin mai multe greutăţi în ultimul timp. Iar 1 martie i se asociază cu ziua în care şi-a pierdut mama.

"Am revenit în albia speranţelor şi viselor pe care trebuie să le realizez. Eu niciodată nu am sărbătorit, o singură dată numai, la 30 de ani, când prietenii mi-au făcut sărbătoarea. Eu mă gândesc în această zi la mama, care de 25 de ani nu e printre noi. Aprind lumânările şi meditez", a menţionat Doga.

Eugen Doga a semnat coloana sonoră a peste peste 200 de filme, printre care "Nunta la palat", "Singur în faţa dragostei" sau "Lăutarii". Remarcabilul vals din filmul ”Dulcea şi tandra mea fiară” a devenit legendar.

Este semnificativă şi contribuţia maestrului Eugen Doga la dezvoltarea filmului de animaţie. Maestrul a realizat coloana sonoră a serialului "Guguţă", a peliculelor "Capra cu trei iezi" sau "Maria Mirabela".

Compozitorul Eugen Doga a fost decorat cu înalte distincţii de stat ale Republicii Moldova, precum şi ale fostei Uniuni Sovietice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu