Eugen Doga este astăzi omagiat. Mai mulţi admiratori au venit să-l felicite pe maestru (FOTO)

Embed:

Maestrul Eugen Doga este astăzi omagiat. Marele compozitor a împlinit 81 de ani. Casa acestuia a fost plină de oaspeţi care au venit să-l felicite şi să-i ureze multă sănătate. Un grup de copii şi profesori de la şcoala de muzică "Eugen Doga" i-au compus maestrului o poezie.

"Câtă muzică frumoasă, câte melodii sublime a scrii pentru noi maestrul, sufletele să ne-aline."

"Energic, pozitiv, împlinit sufleteşte şi să ne bucuraţi cu creaţiile dumneavoastră, pentru că sunt foarte foarte frumoase şi ne alină sufletul."

În vizită a venit şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

"Maestre, la mulţi ani. De când vă cunosc, neschimbat. Tânăr, frumos şi ferice", a spus Monica Babuc.

Monica Babuc a reiterat valoare pe care o are maestrul în cultura românească şi i-a urat multă inspiraţie.

"Să rămână în acelaşi spirit tineresc al lui, de zeci de ani, aşa cum îl cunoaştem, să ne bucure, în continuare, cu creaţii muzicale de ale sale, cum numai dânsul ştie să le creeze", a spus ministrul Educaţiei, Culturei şi Cercetării, Monica Babuc.

Eugen Doga spune că cel mai mare cadou pe care îl poate primi este recunoştinţa ascultătorilor, Maestrul va continua să creeze piese care să aline sufletele oamenilor.

"Pentru a face ceea ce mai am de făcut. Muzica, atâta muzică este încă nescrisă, extraordinar. Şi aş dori să reuşesc să o fac şi pentru voi, desigur", a spus compozitorul Eugen Doga.  

Cu ocazia zilei de naştere a compozitorului, în troleibuzele din Capitală a răsunat muzica maestrului.

Locuitorii Capitalei au fost plăcut surprinşi.

"Ascultând, întotdeauna mă iau fiorii, încep să-mi amintesc anii care au trecut. Să-i dea domnul sănătate, mulţi ani înainte şi să mai avem aşa capodopere."

"Sunt încântată mereu, îl admir pe Eugen Doga. Îmi place muzica maestrului."

Eugen Doga s-a născut în anul 1937, în satul Mocra, din raionul Râbniţa. Numele său este inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. El a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme, iar piesa "Gingaşa şi tandra mea fiară" este recunoscută drept unul dintre cele mai frumoase valsuri de dragoste din lume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu