Eugen Doga, Andrei Strâmbeanu: Cei care ies acum în stradă au pledat anterior pentru reformarea sistemului de vot

Embed:

Organizatorii protestelor faţă de modificarea sistemului electoral urmăresc interese proprii şi nu au în partidele lor personalităţi notorii care ar putea ajunge în Parlament.

De această părere sunt compozitorul Eugen Doga şi scriitorul Andrei Strâmbeanu, care au fost invitaţii speciali ai emisiunii Fabrika de aseară.

Mai mult, oamenii de artă au declarat că cei care ies acum în stradă au pledat anterior pentru reformarea sistemului de vot.

"Eu aş zice că cu protestele noi stăm foarte bine. Eu aş dori ca să iasă în faţa Parlamentului cineva să spună pro acest proiect uninominal. Uite atunci eu aş salute şi chiar aş veni şi eu la aceste adunări. Cât se poate atât cu protestele astea care nu duc la nimic", a afirmat compozitorul, Eugen Doga.

Scriitorul Andrei Strâmbeanu a criticat dur liderii politici care organizează protestele, pentru că aceştia nu sunt consecvenţi în declaraţii.

"De ce toate scandalurile astea. Votul pe listă îmbogăţesc liderii de partid. De data asta, vine un partid, PDM, cu o idee foarte bună. Cu o idee care e controlată în Anglia de 800 de ani. În sfârşit, Parlamentul nostru a făcut un pas foarte înţelept.Dacă sunteţi contra în întregime să fie votul uninominal, au făcut bine, jumate o să fie pe listă, jumate…Nici asta nu le place. Deşi ei, ăştia care protestează au fost la început pentru schimbarea legii votării", a declarat scriitorul, Andrei Strâmbeanu.

Câteva partide şi ONG-uri afiliate lor au anunţat, anterior, că vor organiza proteste masive faţă de modificarea sistemului electoral, însă manifestaţiile au devenit flashmob-uri la care participă doar câteva zeci de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu