Eugen Carpov: Tiraspolul ştia de numirea lui Rogozin în funcţia de reprezentant al Kremlinului pentru Transnistria

Oficialii de la Tiraspol ar fi ştiut dinainte despre numirea lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special al Kremlinului pentru colaborarea cu NATO în Transnistria. Declaraţia a fost făcută de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, pentru radio Europa Liberă.

"Aş putea să cred că cei de la Tiraspol au ştiut despre această desemnare înainte ca să aflăm noi despre ea, dar nu pot să afirm acest lucru. Sigur că reacţiile pot fi diverse, dar este mult mai constructiv când orice decizie care vizează teritoriul unui stat să fie luată într-un regim de consultări şi deciziile să fie adoptate, astfel, ca toate părţile implicate să considere că ele sunt binevenite", spune Eugen Carpov.

Totuşi, vicepremierul afirmă că Dmitri Rogozin va juca un rol important în soluţionarea conflictului transnistrean.

"Desemnarea domnului Rogozin în această poziţie va fi un element care va contribui şi mai mult la atingerea dezideratului pe care îl avem în comun toţi cei care participăm în formatul 5+2, ca Republica Moldova să soluţioneze conflictul, să devenim un stat în limitele frontierelor recunoscute, bazându-ne pe principiul integrităţii teritoriale, suveranităţii şi oferind regiunii transnistrene un statut de largă autonomie, pe care de fapt îl declară şi Constituţia Republicii Moldova", menţionează oficialul.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a semnat, pe 21 martie, decretul de numire a lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant al liderului de la Kremlin pentru Tiraspol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu