Euforie mare la vama Leuşeni. Emoţiile primilor moldoveni care au trecut frontiera fără viză

Embed:

Emoţii de fericire, asta s-a citit pe chipul celor care au trecut vama, în această noapte, fără viză. Primii care au intrat în vama Leuşeni au fost 60 de persoane, care se îndreptau spre Bucureşti cu autocarul, însă numai patru dintre ei aveau paşaport biometric. 

Tinerii susţin că au decis să-şi facă studiile în afara ţării, iar paşaportul de tip nou îi scuteşte de un şir de probleme.

"Sunt foarte bucuroasă. Poftimmmm! Asta e cel mai important, fără probleme, poţi să mergi în scopuri de studii. Putem să călătorim în Europa. Este un mare beneficiu pentru moldoveni", spune o studentă. 

"E mult mai simplu de trecut vama, chestii. Merg la studii, la Bucureşti", spune un tânăr. 

Alţi şase tineri au parcurs traseul Chişinău-Leuşeni pe jos, în opt ore şi au trecut vama alergând. 

Tinerii spun că au alergat peste 100 de kilometri.

"Noi am parcurs acest traseu, din Piaţa Marii Adunări Naţionale până la vamă, pentru a demonstra că puterea unui om întrece orice limită, iar de acum încolo, moldovenii nu vor avea limite în ce priveşte călătoriile în ţările din Europa", spune alt tânăr. 

În cazul fluxului mare de călători, numărul angajaţilor de la punctele de trecere a hotarului va fi suplimentat, iar pistele de intrare în Republica Moldova ar putea fi folosite pentru ieşirea din ţară. 

"Am suplinit numărul de inspectori pentru a reduce timpul de aşteptare la traversarea frontierei. Practic în toate punctele de trecere a fost adăugată tehnică specială. În majoritatea cazurilor, toţi cetăţenii Republicii Moldova merg în vizită la rude. Unii chiar sunt în scop de odihnă, turism, vizitarea diferitor oraşe", explică Ion Butnaru, şeful adjunct al sectorului de Poliţie de Frontieră din Leuşeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu