"Eu sunt Moldova!" În preajma Zilei Independenţei, Publika TV a dus tricolorul în 25 de localităţi

Embed:

În preajma Zilei Independenţei, Publika TV a desfăşurat campania "EU sunt Moldova", cu scopul de a înrădăcina în inimile moldovenilor dragostea pentru țară. Tricolorul a fost arborat pe cel mai înalt deal - Bălăneşti, la stejarul lui Ştefan cel Mare, dar şi pe malul lacului Beleu. Astfel, drapelul de stat, simbolul campaniei, a ajuns în 25 de localităţi, unde oamenii au strigat într-un glas: ”Eu sunt Moldova".

"Bună ziua şi bine aţi venit la Slobozia Mare!" Aici, drapelul a fost arborat pe malul lacului Beleu, unul dintre cele mai mari din țară.

Un tricolor a fost înălţat şi în satul Haragîş din raionul Cantemir. Deşi este o localitate cu oameni veseli şi primitori, numele localităţii este legat de tragicul accident, în care un elicopter SMURD s-a prăbuşit la începutul acestei veri.

Campania Publika TV a ajuns şi pe culmile Moldovei, mai exact pe cel mai înalt deal din ţară, Bălăneşti.

Un tricolor a fost înălțat și în satul Cobâlea din raionul Şoldăneşti, care păstrează o comoară - stejarul secular al domnitorului Ştefan cel Mare.

Campania Publika TV a arborat un drapel şi în satul Zaim din raionul Căuşeni, locul unde a copilărit Alexei Mateevici, autorul versurilor imnului țării noastre.

Drapelul oferit de Publika TV a fost primit cu mari emoţii şi în satul Vadul-Raşcov, unde a copilărit poetul Dumitru Matcovschi.

În satul Butuceni, din zona Orheiului Vechi, cunoscut pentru mănăstirile rupestre, muzeele şi pensiunile din zonă, am întâlnit și străini care ne îndrăgesc țara.

"Venim din Italia. Am venit să cunosc țara soției mele. Sunt mulțumit să găsesc aici oameni prietenoși, iar de aici de unde ne uităm noi, de sus, e un loc minunat", a spus un bărbat.

Satul Avdarma este prima localitate din Găgăuzia unde am arborat drapelul în acest an.

Echipa Publika TV a mers și în inima Codrilor, în satul Căpriana din raionul Strășeni, unde se află cea mai veche mănăstire din țară.

Tricolorul a fost arborat şi în oraşul Cricova, unde sunt renumitele beciuri - o importantă atracţie turistică.

Drapelul, simbolul campaniei Publika TV, a fost întâmpinat cu drag şi în raionul Soroca.

Mare sărbătoare a fost şi în satul Grimăncăuţi din raionul Briceni. Localitatea este cunoscută datorită şcolii de box.

Am ajuns și în orașul Hâncești, vestit datorită conacului Manuc Bei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu