EU SUNT MOLDOVA! Echipa PUBLIKA TV, întâmpinată cu mari emoţii în ţară

Embed:

Campania Publika TV îşi continuă călătoria prin ţară. Tricolorul, simbolul campaniei "Eu sunt Moldova", a fost arborat astăzi în satele Vadul-Raşcov şi Cobâlea din raionul Şoldăneşti şi în satul Trifăneşti din raionul Floreşti. Echipa postului nostru de televiziune a fost întâmpinată cu mari emoţii de localnici. 

Locuitorii satului Vadul-Raşcov sunt mândri că s-au născut în localitatea unde a copilărit Dumitru Matcovschi.

Un tricolor a fost înălțat și în satul Cobâlea din raionul Şoldăneşti. Localitatea, fondată în anul 1456, păstrează o comoară - stejarul secular al domnitorului Ştefan cel Mare.

Stejarul a rezistat intemperiilor. Potrivit istoricilor, într-o scorbură, acoperită de timp, ar fi ascunse obiecte de mare preţ.

"Am decis să arborăm drapelul lângă acest monument al naturii. Cel mai longeviv arbore din întreaga Europă de Est, nu doar din Moldova. După legenda aici s-a odihnit Ştefan cel Mare cu ostaşii săi după o bătălie", a spus profesoara de istorie,  Svetlana Mantea. 

Echipa Publika TV a mers astăzi și în satul Trifănești din raionul Florești, localitatea de baştină a primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

"Cel mai mult ne mândrim cu locuitorii satului. Ei sunt mândria noastră, deoarece sunt nişte oameni harnici, oameni binevoitori, săritori la nevoie", a spus primarul satului Trifăneşti, Zinaida Gaşiţoi. 

Campania "Eu sunt Moldova" va ajunge miercuri în mai multe localități din raionul Soroca.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu