EU SUNT MOLDOVA! Cântec, joc şi voie bună! Publika TV a arborat drapelul în Slobozia Mare

Embed:

Campania Publika TV "EU sunt Moldova" a debutat astăzi în sudul ţării. Primele două drapele au fost arborate în portul Giurgiulești și în satul Slobozia Mare, din raionul Cahul, unde echipa noastră a fost întâmpinată cu pâine și sare.

În satul Slobozia Mare tradițiile și obiceiurile sunt la ele acasă. Dovadă este și atmosfera de sărbătoare pe care au creat-o localnicii cu prilejul campaniei "EU sunt Moldova".

"Pentru mine Republica Moldova este mai mult decât țara mea, este locul unde pot să-l numesc acasă, este locul unde am perceput ceea ce este viața. Moldova înseamnă oameni muncitori care nu-și uită rădăcinile", a declarat locuitoarea satului Slobozia Mare, Luminiţa Culea. 

Drapelul a fost arborat pe malul lacului Beleu, unul dintre cele mai mari din țară. Acesta face parte din rezervația naturală "Prutul de Jos".

Tot astăzi, Publika TV a arborat un drapel şi în portul Giurgiulești.

Portul Giurgiulești funcţionează din 2006 şi este poarta maritimă a Republicii Moldova. În 2015, au fost efectuate lucrări de adâncire a danei, iar de atunci acolo pot ancora nave de dimensiuni mari. Drept urmare, a crescut şi fluxul de mărfuri.

"Suntem mândri că a venit la noi Publika TV să ridicăm drapelul țării și să ne bucurăm de tot ce se face în Republica Moldova", a spus inspectorul vamal Portul Giurgiulești, Constantin Bezede. 

Echipa Publika TV urmează să ajungă și în alte localități pentru a înrădăcina în inimile moldovenilor dragostea pentru țară și mândria de a fi moldovean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu