"Eu nu sunt Charlie, sunt Mahomed!" Proteste împotriva caricaturilor în Algeria

Embed:

Revista de satiră "Charlie Hebdo" continuă să provoace controverse. Proteste de amploare împotriva publicaţiei franceze au izbucnit în Algeria. Forţele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a calma spiritele, ceea ce i-a înfuriat şi mai tare pe manifestanţi.

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Algeria, în semn de protest faţă de  publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed în săptămânalul francez "Charlie Hebdo".

Demonstranţii au strigat "Eu nu sunt Charlie, sunt Mahomed" şi au aruncat cu sticle şi pietre în forţele de ordine, care au încercat să disperseze mulţimea.  În urma ciocnirilor violente, câţiva poliţişti au fost răniţi.

"Suntem musulmani. Îl respectăm pe profet şi suntem împotriva celor care îl insultă."

"Ne reînoim jurământul de credinţă faţă de trimisul lui Allah. Ne jertfim pentru tine, profetul lui Allah."

Un grup de protestatari a dat foc steagului Israelului.

Acţiunea vine ca reacţie la participarea premierului Benjamin Netanyahu la marşul în sprijinul libertăţii presei, care s-a desfăşurat anterior la Paris.

Proteste violente au avut loc şi în alte ţări musulmane. Cele mai grave s-au produs în Nigeria, unde patru oameni au murit, iar alţi 45 au fost răniţi în urma unor ciocniri cu forţele de ordine.

Un protest similar au organizat avocaţii din Pakistan. Aceştia au întocmit momâi înfăşurate în steagul Franţei pe care le-au bătut şi le-au dat foc. În timpul manifestaţiilor un jurnalist de la Agenţia France Press a fost rănit.

Steagul Franţei a fost incendiat şi călcat în picioare în Niger, unde protestele continuă pentru a doua zi.

20 de oameni, inclusiv trei atacatori, au murit săptămâna trecută în Franţa, în urma unei serii de atentate teroriste.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu