Estul Ucrainei revine sub controlul Kievului. Militarii ucraineni au eliberat încă cinci oraşe

Embed:

Kievul câştigă tot mai mult teren în faţa insurgenţilor proruşi din estul ţării. În ultimele 24 de ore, au fost eliberate oraşele Sloviansk, Kramatorsk, Drujkovka, Artiomovsk şi Kostantinovka. Preşedintele ţării, Petro Poroşenko, a declarat că armata va lupta până la capăt şi va elibera toate localităţile ocupate de separatişti.

Locuitorii din Sloviansk au întâmpinat cu bucurie militarii ucraineni.

Consiliului ucrainean pentru Securitate şi Apărare a precizat că militarii acţionează cu maximă precizie, pentru ca civilii să nu aibă de suferit.

"Forţele Armate ale Ucrainei, Garda Naţională şi unităţile de la frontiera ţării exclud bombardarea localităţilor. Este o muncă foarte respensabilă, care necesită o mare precizie", a declarat ofiţerul de presă al Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare din Ucraina, Andrei Lîsenco.

Luptele continuă la Doneţk, unde insurgenţii au atacat sediului unei unităţi a trupelor cu destinaţie specială. Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, insurgenţii au deschis focul şi asupra cartierelor rezidenţiale din Lugansk, iar autorităţile recomandă oamenilor să nu iasă din case.

Între timp, Serviciul ucrainean de Securitate a deschis o anchetă penală pe numele consilierului preşedintelui Rusiei, Serghei Glaziev. Acesta este acuzat de instigare la conflicte militare. Luna trecută, acesta a declarat că Rusia trebuie să aplice o lovitură decisivă armatei ucrainene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu