Estonia și SUA susţin Moldova în retragerea trupelor străine

Embed:

Estonia susţine demersul Moldovei de a retrage trupele ruseşti din stânga Nistrului. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Tallinn, Kersti Kaljulaid, care s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip la New York.

În cadrul întrevederii, oficiali au discutat despre perspectivele dezvoltării dialogului politic dintre cele două state, iar preşedintele estonian şi-a reiterat întreaga susținere pentru parcursul european al Moldovei. De asemenea, Pavel Filip a avut o întrevedere bilaterală și cu subsecretarul pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA, Thomas Shannon.

În cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au discutat despre consolidarea dialogului strategic dintre Moldova și Statele Unite prin desfăşurarea reuniunilor grupurilor de lucru sectoriale.

Thomas Shannon a încurajat Guvernul țării noastre să continue realizarea reformelor care au ca scop modernizarea ţării şi creşterea calităţii nivelului de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova. Pavel Filip se află într-o vizită oficială la New York, unde participă la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU.

Acolo premierul s-a întâlnit cu înalţi demnitari europeni, precum preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, dar şi comisarul pentru Politică de Vecinătate, Johannes Hahn. La New York, Pavel Filip s-a mai întâlnit cu președintele Slovaciei, Andrej Kiska, cu cel al Ucrainei, Petro Porosenko, cu preşedintele georgian, Ghiorghi Margvelașvili, şi cu liderul de la Ankara, Recep Erdogan, dar şi cu președintele României, Klaus Iohannis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu