Eşti în căutarea unui job pentru vară? Află care sunt ofertele angajatorilor

Embed:

Vara, pentru mulţi, este anotimpul vacanţelor. Nu şi pentru unii elevi şi studenţi, care vor să profite de timpul liber pentru a-şi câştiga bani de buzunar. În această vară, doar în Chişinău, Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă pune la bătaie peste 100 de joburi de sezon. Angajatorii le propun tinerilor să fie chelneri, muncitori la fabrici, vânzători, consultanţi în companii şi curieri. 

Tinerii spun că vor să lucreze ca să nu mai ceară bani de la părinţi.

"Mi-au propus deja un lucru la o cafenea care s-a deschis şi doresc să încep acolo. Poate chelner, ca să nu fie greu."

"Am dat BAC-ul cu succes şi atunci am hotărât că trebuie pe vară ceva bani de cheltuială, plus la asta ştiam că o să încep universitatea şi o să fie cheltuieli mult mai mari."

"Pentru banii mei de buzunar, să fiu independentă."

Vara trecută, Elena Coşevenco a lucrat la o fabrică de mezeluri, iar în acest an a decis să fie casier.

"Prietena mea care lucrează cu mine a găsit prima şi după aia am venit şi eu. A spus că e foarte bine, foarte interesant, afli multe lucruri", a spus Elena Coşevenco. 

"Aici este un colectiv prietenos, să nu pierd timpul liber acasă şi să mai fac nişte bani de cheltuială", a spus studentul Victor Cozma. 

Iar angajatorii îşi pun condiţiile lor.

"De la bufetieri, de la casieri, trebuie să fie cartela medicală în regulă, să aibă toate analizele ca să nu avem probleme mai departe cu diferite instanţe. Să fie amabili cu clienţii", a declarat directorul unui restaurant, Parascovia Ghendă. 

Reprezentanţii Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă spun că tinerii apelează tot mai rar la serviciile instituţiei şi îşi caută un loc de muncă direct pe site-urile specializate.

"Categoria studenţilor este mai solicitată, acceptă chiar şi la fără frecvenţă şi part-time. Sunt diferite categorii începând de la operatori, consultanţi, tinerii care fac studii în domeniul tehnic, programatorii sunt solicitaţi part-time", a spus specialistul de la Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă, Alina Mogorean. 

Salariul tinerilor care îşi aleg joburi sezoniere variază între două şi cinci mii de lei, în funcţie orele lucrate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu