Eşti în căutarea un job? 11.000 de locuri de muncă sunt vacante în ţara noastră

Embed:

Croitorii, medicii și asistenții medicali sunt la mare căutare. În total, în prezent, sunt disponibile 11 mii de locuri de muncă în ţara noastră. Datele sunt oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cele mai multe posturi vacante sunt în Chişinău. Aici, au fost înregistrate aproape 4.000 de locuri de muncă, în Bălţi - aproape 800, iar în Floreşti - aproape 700. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în raioanele Telenești, Ocnița, Glodeni și Drochia.

Barometrul profesiilor arată că din cele peste 11 mii de posturi vacante, 24 la sută sunt oferite persoanelor cu studii superioare şi medii de specialitate. Cele mai multe, peste 2200 sunt în industria textilă. La mare căutare sunt cusătoresele.

Alte peste 500 de locuri de muncă sunt disponibile în domeniul sănătăţii. Instituțiile medicale au nevoie de peste 200 de asistenţi și peste 120 de medici specialiști. Locuri libere sunt și pentru farmacişti, medici de familie și moașe.

De angajați au nevoie și întreprinderile industriale. Printre acestea se numără fabricile de producere a cablajelor. Și muncitorii necalificaţi sunt destul de solicitați. Mai exact, sunt oferite joburi muncitorilor auxiliari, agricultorilor, silvicultorilor și măturătorilor.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa site-ul angajat.md.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu