Eşti gata de dragoste? Cercetătorii ţi-au pregătit o listă de trucuri ca să devii irezistibil

Când savanţii au întrebat mai multe cupluri care sunt factorii care i-au determinat să se îndrăgostească, au ieşit în evidenţă 11 elemente esenţiale.

Aceste trăsături comune oricărei relaţii sunt: asemănări (lucruri pe care cei doi le au în comun), apropiere geografică, aspect şi personalitate plăcute, afecţiune reciprocă, satisfacerea nevoilor, atracţie sexuală, interacţiune socială, detalii din privirea, vocea sau postura persoanei iubite, dorinţa de a avea o relaţie, timpul care poate fi petrecut împreună, misterul.

Chiar dacă pare banal, apropierea geografică este esenţială într-o relaţie. O distanţă mică înseamnă că persoanele se pot vedea mai des, se întâlnesc întâmplător. Iar această expunere repetată duce de cele mai multe ori la formarea sentimentelor de simpatie.

Contează şi prima impresie, pentru că expunerea repetată va accentua aceste impresii asemeni unui bulgăre de zăpadă, iar prima impresie este esenţială mai ales când vorbim de dragoste la prima vedere.

Astfel, cei care îşi petrec tot timpul acasă şi la birou nu trebuie să se mire că rămân singuri. Locul unde petrec mare parte din timp este foarte important, pentru că acolo îşi pot cunoaşte partenerul.

Al doilea aspect esenţial: caracterul. Persoanele care au avut mai multe relaţii sunt mai sigure pe ele şi de obicei şi viitoarele relaţii vor fi bune.

Dar cei care sunt mai nesiguri pe ei tind să considere dragostea mai mult un joc, iar acest lucru duce la o relaţie conflictuală şi mai puţin intimă, spun cercetătorii, citaţi de descoperă.ro.

În privinţa asemănărilor, cercetătorii atrag atenţia că zicala potrivit căreia contrastele se atrag nu este chiar corectă. Oamenii tind să aleagă parteneri cu care au lucruri în comun.

Studiile arată că un cuplu este mai fericit şi mai compatibil dacă partenerii au cât mai multe trăsături în comun, atât în privinţa personalităţii cât şi a educaţiei, nivelului social.

Partenerii care au atitudini, comportament, temperament asemănător rămân deseori mai mult timp împreună.

Din punct de vedere emoţional, oamenii sunt mai predispuşi să se îndrăgostească atunci când sunt mai emotivi, mai sensibili.

Unul din cinci subiecţi a declarat în cadrul unui chestionar că a început o relaţie într-o perioadă agitată a vieţii sale.

Emoţiile puternice, chiar şi cele negative, cum sunt cele din urma unei despărţiri sau după pierderea unei persoane dragi, îi fac pe oameni mai vulnerabili, îi determină să caute afecţiune.

Desigur, şi aspectul fizic contează. Iar dacă o femeie spune că pentru ea înfăţişarea partenerului nu contează prea mult, este posibil să mintă.

Un studiu a demonstrat că atunci când sunt păcălite că sunt supuse unui test cu detectorul de minciuni, femeile recunosc că sunt mai atrase de bărbaţii frumoşi. Dar, când li se spune că nu sunt testate cu acel aparat, cele mai mult spun că pentru ele aspectul fizic nu prea contează.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu