"Este o petardă electorală". Un fost premier de la Chişinău critică dur o iniţiativă lansată de PLDM şi PLR

Iniţiativa PLDM şi PLR care vizează referendumul privind alegerea şefului statului în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare este o “petardă electorală”, deşi ideea în sine a reformei constituţionale este judicioasă. Astfel a reacţionat Ion Sturza, fost premier în cadrul Guvernului Alianţei pentru Democraţie şi Reforme, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

"Ceea ce se întâmplă acum este pur şi simplu ridicol. Se ştie foarte bine că această iniţiativă nu are nici măcar un suport legal. Dacă nu se schimb ad-hoc legi, inclusiv Codul Electoral, nu poţi în două luni de zile să explici ce, de fapt, vrei să faci, vrei să  schimbi doar forma de alegere a Preşedintelui sau funcţiile executivului. Deci, este o petardă mai mult electorală, care aduce un pic de discuţii în spaţiul informaţional, care nu se va termina cu nimic”, a declarat Ion Sturza.

Publika.md aminteşte că, astăzi, Curtea Constituţională a dat astăzi aviz negativ iniţiativei PLDM și PLR de a organiza un referendum de modificare a Constituţiei, astfel încât şeful statului să fie ales şi demis direct de către cetăţeni. Reprezentanții PLDM s-au arătat nedumeriți de decizia Curţii Constituționale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu