"Este o performanţă". ANUNŢUL ministrului în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride

Proiectele de eficienţă energetică, implementate în sectorul public şi privat în ultimii ani, au redus cu 8 la sută dependenţa Moldovei de resursele energetice de import. Anunţul a fost făcut astăzi de către ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride. El a dat startul "Săptămânii Eco Energetice"

Ministrul în exerciţiu al Economiei a declarat că, în ultimii ani, proiectele eco-energetice au devenit tot mai populare în Republica Moldova. Asta a permis reducerea dependenţei de resursele energetice de import.

"Opt la sută, cu atât s-a redus dependenţa noastră de importul de resurse energetice datorită eforturilor de a fi mai efiecienţi, atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. Această performanţă vorbeşte despre faptul că măsurile de energetică şi proiectele de regenerabilă, pot deveni alternativă pe care să mizăm cu toţii", a spus ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride.

Pe parcursul acestei săptămâni, vor fi organizate mai multe evenimente, dedicate proiectelor de promovare a energiei regenerabile. Evenimentul va culmina cu Gala Moldova Eco-Energetică.

"Gala de premiere a celor mai bune proiecte realizate în Republica Moldova, acolo vor fi prezentate şi discutate proiectele care au reuşit anul acesta să fie premiate", a declarat directorul Agenţiei pentru Efiecienţă Energetică, Mihai Stratan.

Toate evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Eco Energetice sunt finanţate de Uniunea Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu