Este mereu cu ochii pe tine. Facebook urmăreşte şi ceea ce nu faci pe reţeaua de socializare

Facebook a deschis un nou capitol în colectarea de date despre utilizatori. Reţeaua socială strânge acum şi informaţii despre ce nu faci pe Facebook, iar compania a publicat primul studiu bazat pe acest tip de informaţii, scrie hit.ro.

Prima fază a experimentului Facebook a vizat strângerea de date în vara lui 2012, de la 5 milioane de utilizatori. Pe baza informaţiilor colectate, analiştii Facebook susţin că utilizatorii reţelei se cenzurează de multe ori singuri.

În cele 17 zile în care au fost strânse informaţii, peste 71% dintre utilizatori au scris un comentariu sau un status pe Facebook pe care nu l-au publicat. În medie, utilizatorii reţelei sociale s-au răzgândit cu privire la 4,5 statusuri şi 3,2 comentarii. Autocenzura pe Facebook a fost în general întâlnită atunci când utilizatorii erau pe cale să publice conţinut pentru un număr mare de prieteni.

Colectarea datelor Facebook va fi utilizată pentru a optimiza reţeaua socială, deoarece fiecare bucăţică de conţinut nepublicat înseamnă venituri mai mici pentru reţeaua socială. Printe noile instrumente de colectare a informaţiilor despre utilizatori se numără şi o unealtă de măsurare a "ne-interacţiunilor", momentele în care utilizatorul duce cursorul mouse-ului deasupra unui link, dar decide să nu-l deschidă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu