Este mai rentabil să închiriezi un apartament, decât să te împrumuţi de la bancă pentru a-l cumpăra, susţin experţii

Embed:

Este mai rentabil să închiriezi un apartament, decât să te împrumuţi de la bancă pentru a-l cumpăra. De această părere sunt experţii imobiliari, dar şi oamenii, care spun că este foarte greu să obţii un credit de la băncile moldoveneşti.

Experţii spun că un credit ar fi rentabil doar dacă rata dobânzii ar fi mai mică decât chiria lunară sau dacă ar fi de, cel mult, 200-300 de euro.

Moldovenii se plâng de condiţiile de contractare a unui credit şi dobânzi.

În Chişinău, chiria apartamentelor variază în funcţie de numărul de camere şi mobilierul de care dispun. Astfel, un apartament cu o cameră în sectorul Botanica este dat în chirie pentru 150 de euro pe lună. În Chişinău, chiria pentru un apartament cu o odaie poate să ajungă şi până la 230 de euro, în funcţie de starea locuinţei. Cei care vor să stea într-un apartament cu 2 camere trebuie să scoată din buzunar cel puţin 180 de euro. Cea mai mare chirie pentru un apartament cu două camere depăşeşte 350 de euro. Plata lunară pentru apartamentele cu 3 camere începe de la 250 de euro şi poate ajunge şi până la 500 de euro, în funcţie de condiţii. Rata dobânzii pentru creditele ipotecare variază de la 13 la 18 la sută. Asemenea credite pot fi contractate pe o perioadă de 15-20 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu