"Este inadmisibil". Pavel Filip cere urgentarea prelucrării datelor Recensământului din 2014

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip a dispus urgentarea datelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor. Deşi, acest proces s-a desfăşurat în anul 2014, datele nu au fost făcute publice până acum. 

Este inadmisibil cât de mult s-a întârziat cu prelucrarea datelor. Întârzierile trebuie recuperate. Este obligația noastră să finalizăm cât mai repede toate activitățile care țin de acest recensământ. Nu e scuzabil ca, la aproape doi ani de la recensământ, să nu avem rezultatele finale”, a declarat Premierul, Pavel Filip.

Premierul a cerut să fie efectuată o evaluare clară şi obiectivă privind motivele tergivesării. Astfel, ca să fie expuse încălcările şi ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere.

De asemenea, Premierul a menţionat că datele recensământului sunt necesare pentru a echilibra politicile şi măsurile întreprinse de autorităţi. Totodată, el a precizat că există un interes sporit din partea opiniei publice și a societății civile în legătură cu acest proces.

Prim-ministrul a solicitat să fie organizată săptămâna viitoare o ședință comună cu participarea reprezentanţilor ONG-urilor şi ai instituţiilor responsabile de acest proces.

Între timp, Ministerul Finanţelor urmează să identifice resursele necesare pentru finalizarea Recensământului populației și al locuințelor.

După care, Biroul Național de Statistică va pregăti etapa finală de prelucrare a datelor. Aceasta trebuie să înceapă pe 11 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu