"Este groaznic!" Locuitorii din Copăceni, revoltaţi că din robinete le curge apă cu un miros insuportabil (VIDEO)

Embed:

Plătesc pentru servicii de care nu au parte. Locuitorii satului Copăceni, raionul Sângerei, se plâng că apa care curge în robinete nu este bună nici pentru a adăpa vitele. Autorităţile sanitare ale raionului spun că mirosul insuportabil al apei vine de la concentraţia sporită de fluor şi amoniac. La rândul lor, reprezentanţii primăriei din localitate spun că nu au bani pentru a-i conecta pe oameni la altă sursă de alimentare cu apă.

Nicolae Dobrojan spune că, din cauza mirosului insuportabil, nu poate folosi apa din sistemul centralizat nici pentru treburile casnice.

"Când ieşi din baie sau mergi afară trebuie să te parfumezi pentru că altfel ne e ruşine să ieşim în lume", a spus bărbatul.

În aceeaşi situaţie sunt 300 de oameni, care sunt asiguraţi cu apă de la una dintre fântânile arteziene din preajma localităţii:

"Miroase aşa de urât că este imposibil să o înghiţi. Suntem nevoiţi să aducem apă de băut de peste deal. Eu femeie bătrână, nici nu ştiu de ce mi-am tras apă. E groaznic".

"Miroase urât".

Potrivit autorităţilor sanitare ale raionului Sângerei, concentraţia de fluor şi amoniac din apă depăşeşte de 30 de ori norma admisibilă. Reprezentanţii primăriei spun că nu pot rezolva problema oamenilor, deoarece nu au bani.

"Acum nu putem să punem întrebarea de a se construi o nouă fântână arteziană care costă 1 milion şi ceva de lei pentru că vine apa de la Nistru. Acum se lucrează la apeductul Soroca-Bălţi-Sângerei şi la anul va ajunge la noi", a precizat primarul satului Copăceni, raionul Sângerei, Corma Sârbuleţ.

Medicii atenţionează că un conţinut sporit de fluor în apă acţionează negativ asupra danturii şi metabolismului. Tariful pentru un metru cub de apă în satul Copăceni este de 10 lei.

Pe aceeaşi temă