"Este foarte rău". Criza din Rusia goleşte magazinele de lux

Embed:

Criza de pe piaţa valutară din Rusia lasă magazinele de lux fără clienţi. Companiile care comercializează mărci renumite, precum Hermes, Louis Vuitton şi Dior, practic nu mai înregistrează venituri. Pentru a-şi aduce cumpărătorii înapoi, mai multe magazine au afişat preţuri mai mici pentru accesorii şi haine.  

"Simţim că avem probleme economice şi asta se manifestă şi asupra clienţilor noştri, deoarece rubla este extrem de ieftină şi oamenii preferă să-şi păstreze banii. Ei nu mai sunt gata să cheltuiască foarte mult."

Oamenii sunt foarte afectaţi de ceea ce se întâmplă pe piaţa valutară din ţară şi spun că vor face cumpărături mari când rubla îşi va reveni.

 "Vara voi face cumpărături pentru că se va întări rubla. Voi merge în Europa pentru a procura tot ceea ce vreau la un preţ bun."

"Situaţia economică actuală este gravă de tot. Ce pot să mai adaug? E foarte rău."

Totuşi, unii oameni sunt optimişti şi cred că situaţia de pe piaţa valutară se va îmbunătăţi.

"Criza este în mintea oamenilor. Desigur e o situaţie neplăcută, dar totul este în mâinile noastre. Salariul îl primesc în ruble. Trăiesc în Rusia, primesc ruble şi cheltuiesc ruble. Desigur, această situaţie mă influenţează, dar în general totul e bine."

La bursa de la Moscova, dolarul costă astăzi 82 de ruble, cu trei ruble mai mult decât la începutul acestei săptămâni. Iar un euro este cotat la 87 de ruble. Deprecierea monedei ruseşti este generată de scăderea preţului petrolului, de instabilitatea economică din China, dar şi de ridicarea interdicţiilor Iranului pentru exportul de petrol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu