Este cel mai scump jucător al Austriei! David Alaba valorează de trei ori mai mult decât lotul Moldovei

Embed:

Cel mai scump jucător al Austriei, David Alaba, de la Bayern Munchen, valorează de trei ori mai mult decât întreg lotul naţionalei Moldovei. Valoarea totală a lotului austriac pe piaţa de transferuri ajunge la aproape 100 de milioane de euro.

David Alaba valorează 35 de milioane de euro. Fundaşul "bavarezilor" este însă singurul fotbalist austriac de asemenea nivel.

Pe locul doi se află Aleksandar Dragovic, de la Dinamo Kiev, care are o cotă de transfer de opt milioane de euro. Următorii pe listă sunt Marko Arnautovic, de la Stoke City, şi Martin Hinteregger, de la Red Bull Salzburg. Ambii au o valoare de şase milioane de euro. Valoarea totală a lotului Austriei se ridică la 91 de milioane de euro.

Lotul Moldovei are o valoare totală de nouă ori mai mică. Cei mai scumpi jucători sunt căpitanul Alexandru Epureanu şi cel mai bun fotbalist moldovean al anului trecut, Alexandru Gaţcan. Ambii au o cotă de transfer de două milioane de euro. Urmează Igor Armaş, cu o cotă de 1,2 milioane, în timp ce pe patru se află Artur Ioniţă, care are o valoare pe piaţă de un milion de euro. În rest, niciun fotbalist nu depăşeşte cota de 400 de mii de euro.

Şi la nivel de popularitate a fotbalului, Austria este cu mult în faţa Moldovei. În ţara noastră sunt înregistraţi 10 mii 420 jucători de fotbal, sau circa 0,25% din populaţie. Austriecii au 590 de mii de fotbalişti înregistraţi. Asta înseamnă că aproximativ şapte la sută din populaţia Austriei practică fotbalul la nivel amator sau profesionist.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu