Este bine să ştii! Cum influențează încălțămintea pe care o porți sănătatea picioarelor tale

În general, atunci când vine vorba despre picioarele lor, reprezentantele sexului feminin acordă o importantă deosebită ritualului de îngrijire.

De asemenea, din dorința de a avea o colecție impresionantă de încălțăminte și de a adopta un stil vestimentar inedit, acestea investesc sume considerabile în pantofi. Din păcate, însă, cele mai multe dintre ele neglijează unul dintre aspectele importante pentru picioarele lor, anume sănătatea acestora, scrie digi24.ro.

Iată cum poate influența încălțămintea pe care o porți sănătatea picioarelor:

  • Numeroase studii au confirmat faptul că structura oaoasă a piciorului, dar și pielea din această zona sunt afectate semnificativ de materialele rigide din care sunt confecționați pantofii moderni. Tocmai din acest motiv, este de preferat ca încălțămintea pe care o porți să fie fabricată din materiale naturale, care au o structura poroasă ce lasă aerul să circule și menține umezeală.
  • Pantofii cu tocul foarte înalt și cei cu talpă dura pot cauza dureri la nivelul gleznelor, tălpilor și chiar la nivelul coloanei. De asemenea, acest tip de încălțăminte poate avea efecte negative și asupra posturii tale. Astfel, pentru a preveni aceste afecțiuni, specialiștii în ortopedie recomandă purtarea fie a încălțărilor cu talpă joasă, fie a celor cu tocul mic și gros.

  • Multe dintre doamne și domnișoare sunt dispuse să facă un compromis de dragul esteticii și să poarte încălțăminte cu un număr sau chiar două mai mici decât în mod obișnuit. Cu toate acestea, laba piciorului trebuie să aibă suficient loc în pantofi, întrucât, în caz contrar, atât circulația venoasă cât și mobilitatea picioarelor tale vor avea de suferit. Drept urmare, chiar dacă îți dorești cu ardoare un anumit model de pantofi, evita să porți încălțări prea mici pentru tine. Cu certitudine, dacă vei avea în vedere acest aspect, vei preveni o mulțime de probleme cu privire la circulația sângelui, închieieturile și mușchii membrelor inferioare.

Pe aceeaşi temă