ESTE BINE SĂ ȘTII! Cum hrănim corect câinii și cât de periculoasă poate fi mâncarea pentru ei

Azi un colţ de pâine, mâine trei bucăţi de ciocolată, când şi când o bucată de salam ori un bol cu orez şi uite aşa te trezeşti cu un căţel obez. Este adevărat că patrupezii au un talent deosebit de a poza în victime pofticioase, dar ceea ce nouă ne place, lor nu le face bine deloc.

Iată de ce, vă recomandăm să aveţi mai multă grijă de regimul alimentar al pufosului din casă, pentru că, recent, în Statele Unite, au apărut mai multe scandaluri pe marginea hranei pentru patrupezi.

Cu certitudine, aţi auzit aşa cuvinte ca echilibrat, sută la sută carne naturală, sută la sută non ofensiv. Adevărul este, însă, că acestea sunt doar nişte trucuri de marketing, folosite în industria producătorilor de hrană pentru animale.

Pe cât de frumos arată reclamele cu produse, pe atât de ofensive şi chiar foarte periculoase sunt unele feluri de hrană. Pentru că, să fim sinceri, nu toţi producătorii sunt oneşti şi, de cele mai multe ori, folosesc produse de cea mai proastă calitate, adoşi alimentari, adaoşi gustativi, sare în exces, zahăr şi alte elemente chimice care dăunează grav căţeilor.

Iată de ce, în Statele Unite, a explodat un scandal uriaş, care vizează mai mulţi producători de mâncăruri şi gustări pentru căţei. Aceştia sunt acuzaţi de către medicii veterinari că au cam exagerat cu vitamina D, care nu face bine deloc patrupezilor. Bineînţeles, în proporţii moderate, aceasta este chiar benefică pentru câini, dar ceea ce au descoperit medicii, este trist şi îngrijorător, scrie canal3.md.

"Problema este că unii producători au cam exagerat cu Vitamina D, ceea ce poate duce la îmbolnăvirea rapidă a câinilor. Iată de ce, în primul rând, este necesar să verificaţi prospectele ambalajelor, iar după asta, să monitorizaţi eventuale intoxicări cu Vitamina D. Ca simptome ar fi vomele, diareea, anxietatea, lipsa poftei de mâncare şi sunt posibile şi urinările frecvente", a spus directorul Oz Animal Hospital, Dr. Tracey Maione.

Îngrijorările medicilor veterinari, dar şi ale stăpânilor, au afectat imediat zeci de producători din Stataele Unite, cărora nu doar că le-au scăzut vânzările, dar care se pot alege şi cu reclamaţii, cauze penale şi alte situaţii neplăcute.

În aceste condiţii, specialiştii recomandă ca stăpânii căţeilor să renunţe imediat la mâncărurile care conţin carne de pui şi să meargă mai des la medicul veterinar pentru consultări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu