ESTE BINE SĂ ȘTII! Cel mai popular truc care ajută la slăbit chiar dacă mâncăm

În ultimii ani, au fost inventate tot felul de diete, unele eficiente, altele mai puțin, însă oamenii n-au încetat să caute continuu cea mai simplă metodă, care ar cere eforturi minime. Se pare că a fost găsită de specialiști. 

Dacă vrem să slăbim, dar nu avem tăria să refuzăm o porţie de mâncare supercalorică, acum există un truc. Trebuie să mirosim mâncarea două minute.

Nasul nostru are 400 de receptori olfactivi, care percep aproximativ un trilion de mirosuri diferite. Nu e de mirare că atunci când trecem pe lângă un fast-food, ni se face imediat foame. Creierul este bombardat cu stimuli, iar mâncărurile grase sunt şi cele mai apetisante şi greu de refuzat. Însă există un leac pentru pofte, spun oamenii de ştiinţă ai Universităţii Florida de Sud, scrie prime.md.

La experimente, participanţii care au fost expuşi mirosului de fursecuri timp de 30 de secunde şi-au dorit şi mai mult să le mănânce. Dar, dacă timpul a fost prelungit la două minute, nu doar că nu şi-au mai dorit aceste dulciuri, dar au ales fructe în schimb. Aceleaşi rezultate au apărut şi la testele cu pizza şi mere.

Creierul nostru nu îşi dă seama de unde provine plăcerea, spun experţii, aşa că se simte recompensat şi apare senzaţia de saţietate. Cel mai important, corpul nu se îngraşă.

Studiile anterioare au arătat că și lumina sau volumul muzicii pot influența alegerea alimentelor. Acesta este însă primul studiu care confirmă că un simț îl poate compensa pe celălalt.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu