ESTE BINE SĂ ȘTII! Ce proprietăți și beneficii oferă broccoli sănătății

Mâncaţi broccoli din belşug! Este sfatul oricărui nutriţionist şi ar trebui să-l respectăm cu toții. Broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente din lume.

O ceașcă cu aceste bucheţele verzi oferă aproximativ 74 mg de calciu, împreună cu 120 mg de vitamina C care va ajuta corpul să absoarbă mai usor calciul. Broccoli conţine de asemenea, mari cantităţi de vitamina K, vitamina A, acid folic şi fibre.

În 200 de grame de broccoli se găseşte mai multă vitamina C decât într-o portocală. Broccoli este o excelentă sursă de vitamine din grupul B, acid folic si minerale precum calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, dar şi sulf şi preţioasă vitamina K.

Brocoli se păstrează mai bine dacă punem tulpina într-o cană cu apă, scrie prime.md.

De asemenea, din semințele de brocoli putem face germeni sănătoși ca vor da gust și un plus de vitamine salatelor noastre.

Tulpina de brocolli este și ea comestibilă. Pentru că, de obicei, ea este mai rigidă și fierbe mai greu, este recomandat să o dați prin răzătoare.

Pentru ca, această legumă să le fie pe plac și copiilor, trebuie să începeți diversificarea anume cu acest tip de legume. Apoi, să adăugați fructele, iar dulciurile să le excludeți în totalitate. 

Brocoli fiert poate fi un bun desert și pentru pești. Acesta, însă mai întâi trebuie fiert. 

De asemenea, dintr-un brocoli putem face și  decor pentru masă.  Pregătim patru crenguțe pentru picioare, cap și coadă, le unim cu scobitori și facem un pudel verde numai bun de mâncat. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu