ESTE BINE SĂ ȘTII! Ce este masajul gua-sha, unde se practică și ce beneficii are

Este o tehnică mai veche de tratament decât acupunctura. Datează încă din anii 6000 înaintea erei noastre și are efecte miraculoase asupra organismului. Este vorba despre tehnica de masaj gua-sha. Ea se face cu diferite plăci metalice sau chiar cu moneda. 

Masajul prin intermediul tehnicii gua-sha este folosit în Asia de Est din cele mai vechi timpuri.

Arheologii au descoperit în Mongolia plăci speciale folosite anume pentru acest timp de masaj, acestea datează încă din anii 6000 î.e.n.

Tradițional, plăcile se fac din coarne de bivol de apă, piatră, os, lemn și cupru. De asemenea, pot fi folosite linguri sau chiar monede.

Terapia Gua Sha și-a dovedit eficacitatea în ameliorarea și vindecarea mai multor patologii. Normalizează procesele metabolice, tratează afecțiuni ale sistemului locomotor, încetinește îmbătrânirea celulelor. 

Masajul poate fi făcut pe orice parte a corpului chiar și pe față sau păr. Această tehnică poate fi comparată cu terapia cu vaccum, scrie prime.md.

În funcție de problema de sănătate pe care o aveți, se folosește balsam alb sau galben. 

Filosofia Gua Sha, presupune că în urma acestui tip de masaj, se intensifică circulația sângelui, scăpăm de stres și energia negativă.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu