ESTE BINE SĂ ȘTII! Câte tipuri de ouă putem vopsi de Paști, care sunt beneficiile acestora și cu ce le combinăm perfect (VIDEO)

Ouăle vopsite sunt de nelipsit de pe masă de Sărbătorile Pascale. Fiecare gospodină le vopseşte şi le ornamentează aşa cum ştie mai bine. 

În ultimii ani, gospodinele vor să iasă din tipare și de sărbătorile Pascale vopsesc nu doar ouă de găină, dar și de prepeliță sau struț.

Patru ouă de prepeliţă fac cât un ou de găină, iar 150 de ouă de prepeliţă cât unul de struţ.

Ouăle de struţ cântăresc până la două kilograme şi nu se diferenţiază la gust de cele de găină, doar că mai dificil va fi să ciocnim cu ele, scrie prime.md.

Unele femei folosesc ouăle de gâscă sau rață la prepararea cozonacului, astfel coptura va fi mai pufoasă și mai aromată. 

Ouăle sunt foarte folositoare pentru sănătate, săptămânal ar fi bine să consumăm aproximativ 6, în special în prima jumătate a zilei.

Atunci când se fierb, albuşul trebuie să fie tare, iar gălbenuşul un pic mai moale deoarece în el se păstrează toată vitaminele cum ar fi D,A,K şi B12.

Potrivit specialiştilor, ouăle trebuie combinate cel mai bine cu legume proaspete sau coapte. Regula de aur este este să evităm consumul de proteine cu proteine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu