Este 29 februarie o zi benefică? Astrologii au opinii împărţite

Embed:

Ziua de 29 februarie este una neobişnuită, pentru că apare în calendar doar o dată la patru ani. Anul bisect nu este însă lipsit de superstiţii.

Unii astrologi, de pildă, spun că trebuie să fim mai precauţi, alţii, dimpotrivă, consideră că acest an va fi unul plin de reuşite.

Ziua de 29 februarie are o istorie de mii de ani. Ideea unei zile în plus a avut-o împăratul roman Iulius Cezar. Calendarul roman avea doar 355 de zile, astfel că, la un moment dat, lunile anului nu mai corespundeau cu aceleaşi anotimpuri.

În Evul Mediu, capii bisericii au fost complet derutaţi când au constatat că echinocţiul din calendar se decalase faţă de cel real cu zece zile. Aşadar, s-a decis ca lunii februarie să i se adauge o zi, la fiecare patru ani, întrucât Pământul realizează mişcarea de rotaţie în jurul Soarelui în 365 de zile, şase ore, nouă minute şi nouă secunde.

Dar, din patru în patru ani, cele şase ore se adună şi avem o zi în plus. Fără această zi suplimentară, anotimpurile ar începe să se deplaseze faţă de calendar, astfel încât, în aproximativ 700 de ani, iulie ar fi o lună de iarnă în emisfera nordică.  

Potrivit astrologilor, cei născuţi în această zi emană un aer tineresc şi sunt neobişnuiţi. În unele ţări, se consideră că femeile care se vor căsători în 29 februarie vor fi norocoase. În Irlanda şi Scoţia, în secol XIII, a fost adoptată o lege care le permitea femeilor să ceară bărbatul iubit în căsătorie, doar în această zi. Cel care refuza era amendat.

În America, potrivit unei tradiţii, femeile îşi pot cere iubiţii în căsătorie pe tot parcursul anului bisect. Conform superstiiţiilor, într-un an bisect nu este indicat să vă schimbaţi locul de muncă, reşedinţa sau culoarea părului.

De asemenea, nu se recomandă iniţierea unor proiecte noi, cum ar fi construcţia unei case, o afacere sau achiziţii scumpe.

Printre personalităţile din lume născute în 29 februarie se numără actriţa franceză Michelle Morgan, actriţa britanică Emma Barton, dar şi faimoşii actori americani Dennis Farina şi James Mitchel. Tot în 29 februarie este născut artistul român Dan Bitman, dar şi academicianul moldovean Gheorghe Duca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu