Eşec pentru socialiştii şi comuniştii din CMC. Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă nu va avea loc

Embed:

Eşec pentru socialiştii şi comuniştii din Consiliul Municipal Chişinău. Propunerea consilierilor de iniţia un referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Potrivit preşedintelui comisiei privind iniţierea plebescitului pentru demiterea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, pentru organizarea referendumului au votat doar 22 de consilieri, doi pronunţându-se contra. 27 de consilieri s-au abţinut.

Publika.md precizează că pentru ca referendumul local privind revocarea primarului să fie iniţiat de Consiliul Municipal Chişinău, decizia trebuie să fie votată de cel puţin două treimi din numărul consilierilor municipali, adică de 34 de aleşi. În, prezent, cel mai numeros grup în CMC este al comuniştilor, care deţin 23 de mandate din 52. Urmează liberalii cu 14 aleşi, şi PLDM cu şapte consilieri. Socialiştii au doi consilieri, iar democraţii - unul singur. Încă patru aleşi locali sunt neafiliaţi.

Propunerea privind iniţierea procedurii de demitere a primarului a venit din partea socialiştilor fiind susţinută de consilierii comunişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu