Eşec pentru socialiştii lui Dodon. CEC a suspendat procesul de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Chirtoacă

Embed:

Acţiunile de demitere a primarului Capitalei au fost suspendate. Comisia Electorală Centrală a anunţat că nu va elibera listele de subscripţie grupului de iniţiativă creat de socialiştii lui Igor Dodon. Decizia a fost luată după ce edilul Dorin Chirtoacă a contestat acţiunile la Curtea Supremă de Justiţie.

"CEC a decis să suspende termenul în care urmau să fie eliberate aceste liste de circumscripţie. Ele au fost tipărite doar că membrii grupului de iniţiativă nu au reuşit să le preia. Ele se află acum la CEC şi nu vor fi eliberate grupului de iniţiativă până ce instanţa de judecată nu se va pronunţa definitiv pe marginea recursului înaintat de domnul Chirtoacă", a menţionat secretarul CEC, Andrei Volentir.

În sesizarea adresată instanţei, primarul Capitalei a menţionat că decizia Curţii de Apel Bălţi privind înfiinţarea grupului de iniţiativă este ilegală. Astfel, potrivit secretarului CEC, Andrei Volentir, instituţia este obligată să suspende procesul de colectare a semnăturilor, până la încheierea litigiului. 

Igor Dodon a propus ca referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă să fie organizat în data de 30 noiembrie, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu