Eşec pentru conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Taekwondo. CAS de la Lausanne a respins recursul depus de forul naţional împortiva CNOS

Embed:

Eşec pentru conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Taekwondo. Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins recursul depus de forul naţional împortiva Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, cel care a suspendat activitatea organizaţiei conduse de Igor Iuzefovici.

Din 2015, mai mulţi luptători de taekwondo s-au adresat cu plângeri la CNOS, deoarece nu au fost lăsaţi să participe la toate turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Drept urmare, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a suspendat pe o perioadă nedeterminată conducerea Federaţiei de Taekwondo, iar această sancţiune a fost atacată la tribunalul de la Lausanne. Judecătorii din Elveţia au lăsat în vigoare decizia CNOS-ului.

"Noi când am luam decizia, le-am dat termen într-o săptămână - două să rezolve problemele a fi exclusă problema de bază. Ei au mers cu intenţia pentru a ne ataca la CAS", a spus Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS

De partea cealaltă, preşedintele federaţiei de taekwondo, Igor Iuzefovici spune că nu va renunţa să lupte pentru a ridica suspendarea forului pe care îl conduce.

"Aşteptăm publicarea completă a deciziei Curţii de Arbitraj Sportiv. Este devreme să comentăm ceva", a spus Igor Iuzefovici, preşedinte FM takewondo.

Conform deciziei luate de CAS, Federația de Taekwondo este obligată să achite Comitetului Național Olimpic și Sportiv suma de cinci mii franci elvețieni în calitate de contribuție pentru taxe legale și cheltuieli suportate în legătură cu procesul de la Lausanne.

Lasă un comentariu