Escrocherii pe internet. Un bărbat de 22 de ani, din Căuşeni, promitea locuri de muncă peste hotare, dar nu ajuta victimele

Embed:

Un tânăr de 22 ani, originar din Căuşeni, a fost imobilizat şi încătuşat în plină stradă de poliţiştii, după ce acesta a amăgit cel puţin cinci persoane că le va ajuta să-şi găsească loc de muncă peste hotare. 

Individul ar fi însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere bani, sub pretextul perfectării actelor necesare şi angajării în câmpul muncii peste hotarele ţării, conform declaraţiilor făcute de către victime.

Până în prezent, el ar fi încasat bani în sumă de peste 25 000 lei, iar victimelor nu le-ar fi prestat niciun serviciu în acest sens. Potenţialele victime erau căutate prin intermediul reţelelor de socializare, postând anunţuri de perfectare a actelor necesare şi angajare în câmpul muncii.

Individul este cercetat penal pentru escrocherie, iar anterior a fost judecat pentru infracţiuni similare, ispăşindu-şi pedeapsa în detenţie timp de un an de zile.

Potrivit poliţiei, bărbatul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 27 de mii de lei sau închisoare de până la 6 ani.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu