ESCROCHERIE. Trei locuitori ai Capitalei, deposedaţi de locuinţe de trei indivizi. Inculpaţii şi-au aflat sentinţa

Embed:

Trei bărbați au fost condamnați la 18, 12 și, respectiv, 5 ani și 6 luni închisoare pentru deposedarea, prin escrocherie și folosirea documentelor oficiale false, a trei proprietari de imobilele din Chișinău.

Potrivit procurorilor PCCOCS, inculpații sunt locuitori ai Capitalei, cu vârstele cuprinse între 27 și 42 ani, iar unul dintre aceștia a mai fost condamnat și își ispășește pedeapsa pentru altă fapte de escrocherie, începând cu anul 2017.

Suspecţii au fost învinuiți că, în perioada 2014-2015, au pus la cale o schemă prin care au lăsat-o fără un teren de construcții și o casă în fază pre-finală de construcție din sectorul Buiucani al Capitalei pe o femeie, au deposedat-o de apartamentul din sectorul Râșcani pe o altă femeie și au privatizat un apartament din același sector, prin prezentarea actelor false către CMC.

Suma totală a prejudiciului cauzat de către condamnați față de părțile vătămate se cifrează la peste 2 milioane de lei.

Inculpații acționau coordonat, prin obținerea informațiilor cu caracter personal ale proprietarilor, inclusiv de la Oficiul Cadastral, după care la notar se prezentau cu persoane asemănătoare proprietarilor, cu buletine de identitate false și perfectau procuri, prin care le împuterniceau pe alte persoane recrutate să vândă imobilele. Ultimele s-au dovedit a fi persoane vulnerabile – un om al străzii, dar și un bărbat cu probleme de sănătate mintală. Pe primul, inculpații l-au ajutat să-și restituie buletinul de identitate, pe care-l avea gajat pentru anumite datorii; iar celui de-al doilea bărbat i-au cumpărat vestimentație prezentabilă și costisitoare, pe care i-au oferit-o pentru întâlnirile organizate în scopul de vânzare a imobilelor, astfel încât să-i confere un aspect îngrijit și credibil de vânzător.

Procurorii vor contesta sentința pronunțată de judecători în privința celor ce au fost condamnați la 18 ani și respectiv 12 ani, pe motiv că este prea blândă. În privința celui de al treilea condamnat, care deține un grad de invaliditate și, respectiv, constituind o circumstanță atenuată, sentința nu va fi contestată.

De asemenea, procurorii vor contesta sentința în partea care ține de faptul că ilegalitățile comise de cei trei condamnați nu au fost considerate ca activitate de grup criminal organizat, fapt care are importanță pentru individualizarea pedepselor.

loading...

Lasă un comentariu