Erupţia vulcanului în Noua Zeelandă: Corpurile neînsufleţite a şase din cele opt persoane date dispărute, recuperate de echipele militare

Trupurile neînsufleţite a şase din cele opt persoane date dispărute în Insula Albă din Noua Zeelandă au fost recuperate de echipele militare. Salvatorii au avut o misiune dificilă în zona acoperită de un strat gros de cenușă. Două persoane sunt în continuare date dispărute, scrie realitatea.net.

Operațiunea de recuperare de pe Insula Albă a început în ciuda riscului unei noi erupții vulcanice. Militarii s-au întors cu teamă în zonă.

"Suntem constienți că procedurile de căutare vor continua pe insulă și vom lucra împreună cu poliția din Noua Zeelandă și primim ajutorul lor în continuare. Aș vrea să vă aduc la cunoștință că am recuperat și am readus şase persoane decedate din infern", spune John Tims, comandatul Serviciului Național de Operațiuni.

Un bărbat a supravieţuit ca prin minune dezastrului. Tocmai se urcase pe o barcă în momentul în care a erupt vulcanul.

Vulcanul, o destinație turistică populară pentru excursii de o zi, a erupt luni, aruncând cenușă și nori de fum peste tot în jur. În momentul erupţiei, pe insulă se aflau 47 de turişti.

CITEŞTE ŞI: UPDATE erupţia vulcanului în Noua Zeelandă: Cel puţin cinci morţi şi 23 de răniţiloading...

Lasă un comentariu