Erou la 9 ani! Istoria copilului care a salvat un câine de la înec, dar era să-şi piardă viaţa

Embed:

Mulţi dintre noi nu cred în viitorul Moldovei, nu-i dau ţării noastre nicio şansă. Dar sunt şi dintre cei care sunt convinşi că în părticica asta de lume, lucrurile pot fi schimbate. Şi o demonstrează în fiecare zi prin ceea ce fac. Trebuie doar să vrem, să vrem să schimbăm Moldova.

Nu trebuie să ai o anumită vârstă pentru a face fapte bune. E suficient să ai voiţă. La fel cum a avut-o şi Mihăiţă. Băieţelul care acum două luni a fost la un pas de moarte când a salvat un câine.

Micuţul de nouă ani din satul Cosăuţi a uimit o ţară întreagă prin fapta sa. A salvat un câine de la înec. A făcut-o pentru că iubeşte foarte mult aceste animale. Şi cum Mihăiţă nu este prea vorbăreţ din fire, fratele lui ne-a povestit despre cele întâmplate.

"A venit la Nistru, s-a jucat, a văzut un câine cum se scălda. La văzut şi s-a dus să-l salveze. Şi l-a ajutat, la scos pe mal şi a căzut el în apă", a povestit fratele copilului, Victor.

Noroc că era cineva în preajmă.

"Am văzut că a căzut copilul în apă şi repede am alergat. M-am întins oleacă pe marginea gheţii şi l-am apucat de scurtă şi l-am tras", şi-a amintit Alexandru Gordei.

Fapta eroică l-a costat însă scump. Mihăiţă era cât pe ce să-şi piardă viaţa. El a fost internat în stare gravă la spital. Şi a stat acolo două săptămâni.

"Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. M-am speriat tare şi m-am simţit vinovată", a spus mama băieţelului.

Pentru fapta sa, Mihăiţă a fost premiat de către Detaşamentul de salvatori.

"Cred că atunci când ai să creşti băiat mare vei trece în rândul salvatorilor adevăraţi. Peste 10 ani te aşteptăm, ne-am înţeles?", i-a spus un salvator.

Acum Mihăiţă se simte bine. Vine des la Nistru cu fratele lui. Se joacă aici. Iar când va creşte mare va continua să facă lucruri bune. Poate chiar va salva Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu