Eroii nu se uită. Victimele conflictului armat de la Nistru, comemorate la Coşniţa

La Coşniţa au fost comemorate victimile conflictului armat de la Nistru.

Astăzi, 14 martie 2019, ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan a participat la evenimentul consacrat comemorării eroilor căzuţi în conflictul armat de la Nistru, care a avut loc la Coşniţa, raionul Dubăsari.

Ziua de 14 martie pentru această localitate este una importantă, întrucât, 27 de ani în urmă aici s-au dus lupte sângeroase soldate cu zeci de morţi.

La ceremonia de comemorare au mai participat: reprezentanți ai autorităţilor publice centrale şi locale, combatanţi, veterani ai războiului, foști angajați ai MAI dar şi locuitori din această localitate.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a menționat în discursul său despre urmările acestui conflict armat și prețul păcii cu care au plătit participanții la război.

„În 1992, Republica Moldova, prin acest război a primit o lecţie a păcii, şi, tocmai de aceasta în fiecare an de aici transmitem generaţiilor şi oamenilor care nu au văzut acest calvar, că Republica Moldova îşi doreşte pace.

Faptul că unele acţiuni au fost făcute pe cale paşnică şi anume instalarea punctului de trecere Pervomaisc – Cuciurgan în 2017 este un semnal foarte bun. Astăzi forţele de ordine din ţara noastră controlează integral hotarele ţării, lucru cu care oamenii care au luptat la război se pot mândri”, a spus ministrul.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne a avut o întrevedere cu combatanţii şi veteranii din localitate. Aici au fost discutate problemele cu care se confruntă aceştia, dar şi au fost propuse soluţii.

Ministru Alexandru Jizdan a oferit asigurări că Ministerul Afacerilor Interne este aproape de cei care au luptat pentru ţară şi îi va susţine în continuare.

Acum 27 de ani, în noaptea de 14 martie în localitatea Coşniţa au început lupte sângeroase, unde au murit 40 de oameni, iar alţii au fost răniţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu