Eroii din Micăuţi, care au luptat în războiul de pe Nistru, decoraţi de Pavel Filip cu medalia "Vulturul de aur"

Embed:
Eroii din satul Micăuţi, raionul Străşeni, care au luptat în războiul de pe Nistru au fost decoraţi cu medalii. Distincţiile au fost oferite de premierul Pavel Filip, venit în vizită în localitate.

Pavel Filip a mulţumit celor 33 de veterani pentru curajul şi devotamentul lor şi le-a dat asigurări că autorităţile vor avea grijă de ei şi în continuare prin proiecte sociale care urmează să fie implementate.

"Suntem în elaborarea următorului plan, alte probleme care încă nu au fost rezolvate. Aici vorbim despre posibilitatea de a călători gratis în transportul public. Aici vorbim şi despre majorarea acestei indemnizaţii care astăzi este de 100 de lei până la 500 de lei, aşa cum am făcut-o pentru deportaţi", a declarat Pavel Filip, prim-ministru.

Veteranii spun că distincţia primită este o onoare pentru ei şi o vor purta cu mândrie.

"Au fost nişte zile groaznice. Am avut în siguranţă şi grijă 100 de combatanţi. Beneficiem o dată la în trei ani de zile de o foaie de odihnă în sanatorii, gratis transport în municipiu.

"Ne trag şi nouă atenţie. Ne acordă şi ajutoare şi una alta. Atrag atenţia oamenilor."

Veterani au adus şi un omagiu camarazilor din sat, care nu s-au mai întors de pe câmpul de luptă. Ei au depus flori la monumentul lui Valeriu Slobozenco, primul sătean căzut în război.

Mama eroului îşi aminteşte cu lacrimi în ochi de momentele tragice de acum 27 de ani.

"Un singur fiu am avut şi acela l-am pierdut şi am rămas singură. A primit ordinul lui Ştefan cel Mare şi primesc indemnizaţie.Totuşi e înainte 1000 lei pentru un bătrân, fiindcă sunt bolnavă, trebuie medicamente."

Ulterior, premierul, care este şi candidatul democrat în circumscripţia 20 a avut o întâlnire cu locuitorii satului, la care au vorbit despre cele mai importante proiecte care urmează să fie implementate în 2019. Printre acestea se numără amenajarea a două terenuri de joacă pentru copii şi reabilitarea drumurilor din sat. În acest scop, din bugetul de stat, a fost alocat peste un milion de lei.

"Nu credeam şi lumea din sat spunea că o promis că o să facă drumurile. Am primit o plăcere enormă. Să deschideţi pentru toţi cetăţenii noştri un cabinet stomatologic."

"Noi avem o maşină din asta mobilă de stomatologie. Noi putem să o trimitem o perioadă încoace şi ulterior o să vedem ce putem face cu cabinetul", a menționat Pavel Filip, candidat PDM în circumscripţia 20, Străşeni.

"Nu am avut o grădiniţă aşa frumoasă. Pentru acoperiş, pentru izolarea pereţilor şi pavajul. Un mare mulţumesc. Dar să nu uităm că şi înăuntru, ca să investim pentru tânăra generaţie... Insituţia necesită o reparaţie capitală în interior."

" Eu întotdeuna am tras la Străşeni şi dacă am putut să ajut acest raion am făcut-o indiferent din ce funcţie m-am aflat", a spus Pavel Filip, candidat PDM în circumscripţia 20, Străşeni.

Circumscripția numărul 20, include 19 localităţi din raionul Străşeni şi patru din raionul Orhei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu