Eroii din Capitală. Un cuplu din Chişinău a făcut sute de kilometri pentru a salva un câine bătut cu cruzime

Embed:

Un cuplu din Chişinău a făcut sute de kilometri pentru a salva un câine bătut cu cruzime. Patrupedul a fost găsit pe un câmp din preajma oraşului Ceadâr-Lunga de o localnică.

El era într-o pungă, cu multiple răni pline de viermi şi cu maxilarul rupt. Tinerii, care au văzut pozele cu animalul agresat pe internet, au pornit imediat la drum. Câinele a fost dus la veterinar pentru a fi supus unei operaţii.

"Pe loc când am ajuns am văzut că căţeluşul este într-o stare foarte gravă, nici nu îmi închipuiam cine putea aşa să procedeze, se vede clar că e lovitură", a spus o locuitoare a Capitalei, Cristina Boaghi.

În urma intervenţiei, câinele de rasă Cocker Spaniel a rămas fără un ochi. Cheltuielile pentru operaţii au fost suportate de tineri şi medicul veterinar.

"Situaţia este gravă. Câinele are rani adânci. A fost atins craniul, creierul nu a avut de suferit. Mandibula este ruptă. Noi am fixat-o cu o placă, însă dacă nu va rezista vom fi nevoiţi să găsim o altă placă pentru a o fixa permanent",a spus medic veterinar, Nicolae Ciavdar. 

Deocamdată, câinele are nevoie de îngrijire specială.

"Cel mai probabil pe urmă o să-l luăm la noi până ce nu o să găsim un stăpân bun, pentru că trăim la apartament. Pentru noi a fost cel mai important salvarea căţeluluşul "

În acest caz s-a sesizat o organizaţie pentru protecţia animalelor.

"Trebuie de expediat o cerere la poliţie. Oamenii legii trebuie să investigheze cazul pentru a vedea cine era în acel timp în câmp, locuitorii satului sau vânători",a spus preşedintele ONG protecţia animalelor, Karl Luganov.

Persoana care a bătut cu cruzime câinele riscă o amendă de până la 1200 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu