Eroare tehnică sau luptă mimată? Guvernul a anunţat că vor fi două zile de doliu şi a aprobat doar una (DOC)

Deși, inițial, proiectul de hotărâre care urma să fie discutat la ședința de ieri a Guvernului prevedea două zile de doliu pentru a comemora victimele nazismului și stalinismului - 23 și 24 august, documentul a fost schimbat și zi de doliu va fi numai pe 23 august. 

Astfel, decizia de Guvern aprobată pe 21 august se referă numai la ziua de 23 august, declarată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, în conformitate cu o Rezoluție a Parlamentului European, scrie ziarulnational.md.

Responsabilii de la Guvern explică schimbarea printr-o "eroare tehnică".

”În pregătirea mai multor hotărâri cu sărbători, a fost o eroare tehnică. Prim-ministrul a spus, în ședința de Guvern, despre 23 august, fiind și logic, deoarece ziua de doliu a fost declarată în Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare și autoritare. Proiectul Hotărârii de Guvern a fost tot ieri schimbat, la diferență de câteva minute, când ne-am dat seama de eroare. Este eroarea noastră tehnică la editarea documentului pe care am corectat-o imediat când am depistat-o”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Cristina Bujor, consilier principal de stat al premierului Maia Sandu. 

Documentul inițial:Documentul aprobat de Guvern
Menționăm că, pe 23 august, în Republica Moldova drapelele vor fi coborâte în bernă și se va ține un minut de reculegere în memoria victimelor nazismului și stalinismului, la inițiativa Guvernului. 

Totodată, pe 24 august va fi organizat un concert grandios în centrul Chișinăului, pentru că președintele Igor Dodon, alături de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, vor sărbători ”75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”.

Lasă un comentariu