Erdogan, aflat în vizită oficială în Kiev: Slavă Ucrainei!

Embed:

Slavă Ucrainei! Cu acest mesaj şi-a început preşedintele turc, Recep Erdogan, vizita oficială în Kiev. Cuvintele au fost rostite în faţa gărzii de onoare a ţării vecine. 

Liderul de la Ankara a fost întâmpinat la Kiev de omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski. Cei doi oficiali au avut mai multe discuţii în cadrul cărora Erdogan a menţionat că ţara sa sprijină integritatea şi suveranitatea teritorială a Ucrainei.

"Ucraina aşteaptă din partea Turciei ajutor pentru eliberarea cetăţenilor ucraineni, mai exact a tătarilor care au rămas captivi în Crimeea ocupată de Rusia", a declarat Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

"Vreau să menționez că Turcia consideră ilegală anexarea Crimeei. Turcia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv Crimeea", a menţionat Rrcep Erdogan, preşedintele Turciei.

Recep Erdogan a promis că Turcia va ajuta la construirea de locuinţe pentru 500 de familii de tătari care au fost nevoite să plece din peninsula Crimeea după ce aceasta a fost alipită de Federaţia Rusă. Cele două ţări s-au angajat să-şi intensifice relaţiile bilaterale.

loading...

Lasă un comentariu