Erdogan acuză Israelul de "terorism de stat" şi "genocid", după uciderea a peste 50 de palestinieni în Fâşia Gaza

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul de "terorism de stat" şi "genocid", după uciderea a peste cincizeci de palestinieni de către armata israeliană în Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit realitatea.net.

Erdogan a acuzat Israelul de "terorism de stat" şi "genocid": Israelul seamănă terorismul de stat. Israelul este un stat terorist", le-a spus Erdogan studenţilor turci la Londra, într-un discurs televizat.

"Ceea ce a făcut Israelul este un genocid. Condamn această dramă umanitară", a adăugat Erdogan, care a decretat trei zile de doliu naţional şi a anunţat pentru vineri o mare adunare de protest.

În acelaşi timp, Turcia şi-a rechemat pentru consultări ambasadorii de la Tel Aviv şi Washington, după cum a declarat, la Ankara, vicepremierul turc Bekir Bozdag.

Subalternul luiErdogan a denunţat anterior pe Twitter un "masacru" la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, de care "administraţia americană este în aceeaşi măsură responsabilă ca şi Israelul".

"Prin transferul ambasadei sale la Ierusalim, administraţia americană a subminat şansele unei reglementări paşnice şi a provocat un incendiu care va cauza şi mai multe pierderi omeneşti, distrugeri şi catastrofe în regiune", a insistat Bozdag.

Conform EFE, care citează ministerul palestinian al Sănătăţii, în protestele de luni şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte 2.771 au fost rănite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu