"Era de sânge şi nu respira". DETALII ŞOCANTE privind accidentul de la Răzeni, unde o fetiţă a fost LOVITĂ pe trotuar de o maşină

Embed:

O fetiță de șapte ani a ajuns la spital cu mai multe traumatisme, după ce a fost lovită de un automobil în timp ce se deplasa pe trotuar. Accidentul a avut loc ieri în satul Răzeni, raionul Ialoveni.

Potrivit poliției, la volanul mașinii era un tânăr beat care conducea cu viteză excesivă. Testul de alcoolimie a arătat că şoferul de 22 de ani a depăşit limita legală admisă de patru ori. Mai mult, tânărul nu avea nici permis, iar mașina pe care o conducea aparținea tatălui său. În timpul accidentului, fetiţa era însoţită de bunica ei. Primul ajutor a fost oferit de o asistentă medicală, care a şi fost martor la cele întmplate. 

"M-am dus repede și în primul rând am luat fetița în brațe. Fetița era în comă, nu respira. Era însângerată și la năsuc și la guriță", a explicat Eugenia Ţîrchi, martor.

Femeia confirmă că tânărul avea viteză mare: "Mergea atât de strașnic că parcă erau cascadori, numai în filme am văzut așa ceva".

Fetița a fost transportată la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală. Acum starea copilei este stabilă.

Martorii spun că în maşină se mai aflau alți trei tineri care, la fel, erau în stare de ebrietate. Pe unul dintre ei, echipa Publika TV l-a întâlnit în sat cu o sticlă cu vin în mână:

" - Dacă spui că nu ești beat răspunde-ne la două întrebări. - Da, două întrebări, hai. - Erai în mașină când ați lovit fetița? - Da, am fost. - Cum s-a întâmplat? - Nu s-a ... stai puțin. Din neatenție. - Șoferul era beat? - Poate și a servit, poate și nu-i duc contul lui".

Localnicii spun că le este frică să-și mai lase copiii în stradă: 

"Eu ca mamă mă tem sa las copiii pe drum, îmi este frică".

Potrivit poliției, mașina aparține tatălui unuia din tinerii care se aflau în mașină. 

"În urma verificărilor, poliția a stabilit că bărbatul de la volanul automobilului nu deține permis de conducere, iar automobilul aparține tatălui acestuia. Pe cazul dat a fost inițiat proces penal pentru a fi stabilite toate circumstanțele", a punctat Silvia Vetcu, ofițer de presă IP Ialoveni.

În urma accidentului a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă amendă de până la 67 mii de lei sau închisoare de până la 3 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu