Episcopul Siluan: "Oamenii sunt gata să se mobilizeze pentru edificarea simbolurilor ortodoxiei"

Embed:

Credinţa şi valorile spirituale îi pot mobiliza pe moldoveni să se unească. Reconstrucţia mănăstirii Curchi a demonstrat că oamenii sunt gata să se mobilizeze pentru edificarea unor simboluri ale ortodoxiei.

Declaraţia îi aparţine Episcopului de Orhei, Siluan, în cadrul unui interviu acordat postului Prime TV. În timpul lucrărilor din ultimii 17 ani, au fost renovate cele cinci biserici şi curtea complexului monahal.

"A fost nevoie de oameni cu dragoste de tot ce înseamnă sfânt, de tot ce înseamnă ţară, de tot ce înseamnă biserică şi ortodoxia noastră. Am putea aduce mai multe nume notorii din ţara noastră, aici mă refer şi la domnul Vlad Plahotniuc", a afirmat Episcopul de Orhei.

Liderul democraţilor este unul dintre ctitorii mănăstirii Curchi, iar pentru contribuţia sa fost decorat cu Ordinul "Gloria Muncii". În prezent, complexul monahal din Codrii Orheiului este una dintre cele mai importante atracţii turistice din ţară.

"Orice moldovean, dar şi cei din afară venind la Curchi pot gusta din bucuria regăsirii lor în tot ce înseamnă spiritual. Discutând cu pelerinii care vin aici exclamă de parcă eşti în rai, când vii la Curchi de parcă timpul s-a oprit în loc", a mai spus stareţul Mănăstirii Curchi. 

Episcopul Siluan crede că moldovenii mai au credinţă în suflet şi ne îndeamnă să nu fim indeferenţi faţă de cei mai trişti ca noi.

"În calitatea noastră de Ierarh al bisericii noastre ortodoxe din Moldova am lansa o invitaţie către toate familiile noastre creştine să acordăm mai multă atenţie laturii noastre spirituale. Şi fie ca această invitaţie să fie actuală pentru fiecare dintre noi", a afirmat Episcopul Siluan.

Pentru restaurarea mănăstirii Curchi au fost cheltuite peste 100 de milioane de lei. Complexul monahal face parte din lista monumentelor de arhitectură introduse în patrimoniul UNESCO.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu