Episcopul Marchel riscă să fie sancţionat

Embed:

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, riscă să fie sancţionat dacă nu se va supune deciziei Eparhiei de Centru. Declaraţia aparţine Mitropolitului Moldovei, Vladimir. Potrivit sursei citate declaraţiile episcopului Marchel vor fi discutate la Sinod. Sinodul Patriarhal, la rândul său, ar putea să îl pedepsească.

"În caz că nu se va supune o să fim nevoiţi să ne adresăm Sinodului Patriarhal.  Şi poate fi şi demis. Păi nu pot să anticipez eu ce decizie va primi patriarhul. Dar nu merge spre aceasta, merge spre împăcare, merge spre înţelegere, ca în viitor să muncim cot la cot", a menţionat mitropolitul Moldovei.

Recent, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a anunţat că nu se va supune hotărârilor luate de Eparhia de Centru, pentru că nu face parte din ea.

"Nu voi renunţa niciodată la Drumul Crucii sau la alte manifestări de stradă unde ne putem spune doleanţele, păsul şi durerea noastră", a spus episcopul Marchel.

Totodată, episcopul Marchel critică dur deciziile Eparhiei de Centru şi îi acuză pe unii slujitori ai Biserici de laşitate şi de faptul că slujesc guvernării.

Acestea au fost doleanţele dictate de laşii slugarnici care îl înconjoară pe mitropolit şi care slujesc mai mult regimului decât bisericii şi nicidecum nu poate fi considerată drept hotărâre a sinodului este o doleanţă a preoţilor Eparhiei de Centru", a afirmat episcopul.

Săptămâna aceasta, în cadrul adunării Eparhiei de Centru a fost semnat un document ce prevede revizuirea listei organizaţiilor creştine. La aceeaşi întrunire s-a decis ca preoţii să nu participe la manifestaţii şi proteste stradale pentru exprimarea poziţiei Bisericii faţă de diverse situaţii. Documentul a fost semnat de către 75 de feţe bisericeşti.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu