Episcopul Marchel nu se lasă de politică. Ce mesaj le-a transmis locuitorilor din Bălţi

Embed:

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, este din nou în opoziție cu Mitropolia Moldovei. La doar câteva săptămâni de la apelul Mitropoliei ca preoții să nu se implice în acțiuni politice, episcopul a chemat locuitorii din Bălți să susțină un referendum calificat ilegal de către autorități.

"Să păstrăm atmosfera pașnică în oraș. Cu atât mai mult astăzi, când se ia o decizie importantă, să fim stăpâni în orașul nostru sau, dimpotrivă, să robim pentru barosanii flămânzi de la Chișinău care știu doar să strângă și să nu dea nimic înapoi", le-a spus Marchel.

La începutul lunii mai, în contextul apropierii alegerilor locale, Mitropolia Moldovei a atenționat preoții că nu se pot implica în activităţi politice, procese electorale, cum ar fi susţinerea publică a organizaţiilor politice participante la scrutin sau a candidaţilor independenţi și a acţiunilor de agitaţie.

În caz contrar, nu vor avea voie să slujească în biserici.

Contactaţi de Publika TV, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei susțin că îndeamnă în continuare preoții să nu se implice în viața politică a țării, iar acest lucru îl vizează și pe Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Totuși, ei au refuzat să facă mai multe comentarii cu privire la acest caz. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu